Kígyórétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 sárgája
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- csipet só
Almás töltelék:
- alma
- cukor
- fahéj
- kevés citromlé
- túró
- porcukor
- vaníliás cukor
- tojás
Túrós töltelék:
50 dkg túró
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
5 dkg vaj
kb 5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Meggyes töltelék:
egy üveg kimagozott meggy (lé nélkül)
5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben, közben az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Igaz, hogy élesztős tészta, de nem kell keleszteni, sütés után finom, porhanyós lesz.
A tésztát 4 részre osztjuk, a lapokat kb 35×25 cm-s téglalappá nyújtjuk, és a hosszabbik oldalakat kb a tészta egy harmadáig, 2 centis csíkonként bevagdossuk. A tölteléket a tésztalap sima részén elosztjuk és a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »