Kevert meggyes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szobahőmérsékletű) - 10 evőkanál kristálycukor
- 10 evőkanál olaj
- 10 evőkanál tej
- 10 púpozott evőkanál finomliszt
- csipet só
- magozott meggy (40-50 dkg ízlés szerint)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat egy tálban a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokáig keverni!
A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet belerakni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen és megszórjuk a meggyel.
180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kihűtjük, szeleteljük és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









