Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Két ízű kalács recept

Két ízű kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg fehér liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • késhegynyi só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1,5-2 dl tej (lisztminőség függvényében)
    • 1 púpos evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)

    Mákos töltelék:

    • 15 dkg darált mák
    • 4 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliaás cukor
    • néhány ek tej
    • kis marék mazsola

    Diós töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 4 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3-4 ek tej az összeálláshoz
    • mazsola

    Elkészítése:

    A kalács hozzávalóit a robotgép dagasztóspiráljával szépen összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel együtt, vagy ha nincs akkor kézzel gyúrjuk be. Huzatmentes helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Ez alatt van időnk elkészíteni, összekeverni a töltelékeket a fenti hozzávalókkal.

    Ha megkelt a tésztánk, gyúródeszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és 2 egyforma méretű téglalapot alakítunk ki. Ezekre az elkészített töltelékeket egyenletesen rákenjük és feltekerjük, mint a bejglit.

    A két rudat összesodorjuk, sütőpapírral bélelt, szögletes őzgerincformába tesszük, majd újra kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, villával több helyen megszurkáljuk és hideg sütőbe téve, a bemelegedéstől számítva 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha kissé kihűlt, szeletelhetjük és máris fogyasztható!

    Tipp:

    Nagyon szeretem ezeket a több töltelékes kelt tésztákat. Most diósan és mákosan készült. Legközelebb három fonással egy harmadik féle tölteléket is teszek melléjük. Lehet, hogy szilvalekváros lesz?

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá