Hozzávalók:
Tészta:
Mákos töltelék:
Diós töltelék:
Elkészítése:
A kalács hozzávalóit a robotgép dagasztóspiráljával szépen összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel együtt, vagy ha nincs akkor kézzel gyúrjuk be. Huzatmentes helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ez alatt van időnk elkészíteni, összekeverni a töltelékeket a fenti hozzávalókkal.
Ha megkelt a tésztánk, gyúródeszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és 2 egyforma méretű téglalapot alakítunk ki. Ezekre az elkészített töltelékeket egyenletesen rákenjük és feltekerjük, mint a bejglit.
A két rudat összesodorjuk, sütőpapírral bélelt, szögletes őzgerincformába tesszük, majd újra kelesztjük. Felvert tojással megkenjük, villával több helyen megszurkáljuk és hideg sütőbe téve, a bemelegedéstől számítva 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha kissé kihűlt, szeletelhetjük és máris fogyasztható!
Nagyon szeretem ezeket a több töltelékes kelt tésztákat. Most diósan és mákosan készült. Legközelebb három fonással egy harmadik féle tölteléket is teszek melléjük. Lehet, hogy szilvalekváros lesz?