Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.
Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák és csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik. 20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánk kalapját.
Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval. A lisztet kevés tejjel, tojássárgákkal, cukorral simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre főzzük.
Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt. A habtejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja. Végül szórjuk meg a porcukorral!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »