Képviselőfánk recept

Elkészítése:
A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.
Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák és csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik. 20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánk kalapját.
Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval. A lisztet kevés tejjel, tojássárgákkal, cukorral simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre főzzük.
Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt. A habtejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja. Végül szórjuk meg a porcukorral!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »