Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl víz
    • pici só
    • 1 ek gyümölcscukor darálva

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 6 dl tej
    • 10-15 dkg gyümölcscukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín
    • csipet só

    Elkészítése:

    A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a zsiradékokkal. Akkor jó, amikor a zsiradék teljesen elolvad a vízben.

    Apránként hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény aljáról és az oldaláról. Langyosra hűtjük.

    A tojásokat felverjük és kis adagokban beledolgozzuk a lisztes masszába és jó alaposan, fényesre keverjük.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsák és csillagcső segítségével diónál nagyon halmokat nyomunk kicsit távolabb egymástól.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük ezen a hőfokon. Ekkor a tészta megemelkedik. A sütő ajtaját tilos kinyitni, mert a tésztánk összeesik. 20 perc után vissza vesszük a hőfokot 150 fokra és még tovább sütjük 20-25 percig. Ekkor lesz jó ropogós a tészta. Kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk le a fánk kalapját.

    Először verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval. A lisztet kevés tejjel, tojássárgákkal, cukorral simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagyobb lábasban és a kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre főzzük.

    Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot és még 1-2 percig főzzük a krémmel együtt. A habtejszínt keményre verjük.

    Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a tetejére jön a fánk kalapja. Végül szórjuk meg a porcukorral!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá