Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kati szelet recept

Kati szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs. sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • tej

    Hozzávalók a krémhez:

    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 dl rum
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek sárgabaracklekvár

    Tetejére a hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A sütőporral elkevert lisztbe tesszük a olvasztott margarint, a porcukrot, a 4 tojássárgáját és annyi tejet öntünk bele ,hogy egy rugalmas ,de nem ragadós tésztát kapjunk.

    A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk egyenként a cipókat, amekkora a tepsi.

    A három cipót egyenként megsütjük a vajazott, lisztezett tepsi hátulján. (Én a tepsi hátuljára sütőpapírt tettem és arra helyeztem rá a tésztát).

    Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet:

    Egy tálba öntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaóport és az egyik megsült tészta lapot belemorzsoljuk a kakaós tejbe és bele öntjük a rumot. Jól keverjük össze.

    A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük , majd bele tesszük a lekvárt is. A kakaós masszába bele keverjük a cukros margarint és az egészet összekeverjük . Kész van a krém.

    Az egyik tészta lapot megkenjük a krémmel és erre rá helyezzük a másik tészta lapot (Egy kicsikét, óvatosan nyomkodjuk rá a tetejét a krémre).

    Gőz fölött a 4 tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük és rákenjük a tészta tetejére.

    A hab tetejét megszórjuk reszelt csokival.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá