Kati szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kati szelet

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 tojássárgája
  • tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 dl rum
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Tetejére a hab:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A sütőporral elkevert lisztbe tesszük a olvasztott margarint, a porcukrot, a 4 tojássárgáját és annyi tejet öntünk bele ,hogy egy rugalmas ,de nem ragadós tésztát kapjunk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk egyenként a cipókat, amekkora a tepsi.

A három cipót egyenként megsütjük a vajazott, lisztezett tepsi hátulján. (Én a tepsi hátuljára sütőpapírt tettem és arra helyeztem rá a tésztát).

Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet:

Egy tálba öntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaóport és az egyik megsült tészta lapot belemorzsoljuk a kakaós tejbe és bele öntjük a rumot. Jól keverjük össze.

A szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük , majd bele tesszük a lekvárt is. A kakaós masszába bele keverjük a cukros margarint és az egészet összekeverjük . Kész van a krém.

Az egyik tészta lapot megkenjük a krémmel és erre rá helyezzük a másik tészta lapot (Egy kicsikét, óvatosan nyomkodjuk rá a tetejét a krémre).

Gőz fölött a 4 tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük és rákenjük a tészta tetejére.

A hab tetejét megszórjuk reszelt csokival.

Jó étvágyat kívánok!