Kárpátok kincse recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 32*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 300 ml víz
- 200 g zsír
- 200 g liszt
- 6 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 200 g cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 250 g margarin
Hab:
- 500 ml habtejszín
- 400-500 g fagyasztott eredigyümölcs
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal.
Tészta:
A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel, 200 fokra. Amikor már nem forró a lisztes keverék, akkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és elkenjük.
Egyenként, 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
Összeállítás:
Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a pudingos krémet, megszórjuk a fagyos gyümölccsel, majd rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot.
A tetejére szórhatunk bőven porcukrot.