Kárpátok kincse recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 300 ml víz
- 200 g zsír
- 200 g liszt
- 6 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 200 g cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 250 g margarin
Hab:
- 500 ml habtejszín
- 400-500 g fagyasztott eredigyümölcs
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal.
Tészta:
A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel, 200 fokra. Amikor már nem forró a lisztes keverék, akkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és elkenjük.
Egyenként, 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
Összeállítás:
Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a pudingos krémet, megszórjuk a fagyos gyümölccsel, majd rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot.
A tetejére szórhatunk bőven porcukrot.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »