Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kárpátok kincse recept

Kárpátok kincse
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 32*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 300 ml víz
    • 200 g zsír
    • 200 g liszt
    • 6 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Krém:

    • 1 l tej
    • 200 g cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 250 g margarin

    Hab:

    • 500 ml habtejszín
    • 400-500 g fagyasztott eredigyümölcs

    Elkészítése:

    Krém:

    A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal.

    Tészta:

    A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.

    A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel, 200 fokra. Amikor már nem forró a lisztes keverék, akkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

    Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és elkenjük.

    Egyenként, 20 perc alatt megsütjük a lapokat.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a pudingos krémet, megszórjuk a fagyos gyümölccsel, majd rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot.

    A tetejére szórhatunk bőven porcukrot.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá