Kárpátok kincse

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 32*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 300 ml víz
  • 200 g zsír
  • 200 g liszt
  • 6 nagyobb tojás
  • csipet só

Krém:

  • 1 l tej
  • 200 g cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 250 g margarin

Hab:

  • 500 ml habtejszín
  • 400-500 g fagyasztott eredigyümölcs

Elkészítése:

Krém:

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal.

Tészta:

A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és kissé hűlni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütéssel, 200 fokra. Amikor már nem forró a lisztes keverék, akkor egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és elkenjük.

Egyenként, 20 perc alatt megsütjük a lapokat.

Összeállítás:

Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a pudingos krémet, megszórjuk a fagyos gyümölccsel, majd rásimítjuk a keményre felvert tejszínhabot.

A tetejére szórhatunk bőven porcukrot.