Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamell szelet recept

Karamell szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált dió
    • 4 ek cukor
    • 1 ek liszt
    • 0,5 tk sütőpor

    Krémhez:

    • 300 g sűrített tej
    • 25 dkg mascarpone
    • 8 g zselatin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojásfehérjéből és 2 ek cukorból kemény habot verünk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral kihabosítjuk és a fehérjével óvatosan összekeverjük. Végül a dióval és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

    A krém elkészítéséhez először a sűrített tejet egy kisebb edénybe tesszük, majd vízfürdő fölött kb. 3 óra alatt besűrítjük. Így a színe sötétebb lesz. A kihűtött, karamellizált sűrített tejet a mascarponével kikeverjük.

    A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a krémhez keverjük.

    A kihűtött tésztalapot beletesszük abba a tepsibe, amiben sült és a krémmel megkenjük. 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, majd a tortabevonót az előírás szerint felolvasztjuk és a süteményszeletekre csorgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá