Karamell szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 4 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 0,5 tk sütőpor

Krémhez:

  • 300 g sűrített tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 g zselatin
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csomag tortabevonó

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojásfehérjéből és 2 ek cukorból kemény habot verünk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral kihabosítjuk és a fehérjével óvatosan összekeverjük. Végül a dióval és sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítéséhez először a sűrített tejet egy kisebb edénybe tesszük, majd vízfürdő fölött kb. 3 óra alatt besűrítjük. Így a színe sötétebb lesz. A kihűtött, karamellizált sűrített tejet a mascarponével kikeverjük.

A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a krémhez keverjük.

A kihűtött tésztalapot beletesszük abba a tepsibe, amiben sült és a krémmel megkenjük. 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, majd a tortabevonót az előírás szerint felolvasztjuk és a süteményszeletekre csorgatjuk.