Karamelizált diós sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 kanál liszt
- 1 cs csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
- 10 kanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg durvára vágott, pergelt dió
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 kanál porcukor
- 1 cs karamell ízű pudingpor
Máz:
- 4 kocka étcsokoládé
- 4 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy 25*35 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Miután a piskóta kihűlt, 3-4 kanál olajban megolvasztjuk a fehér csokoládét és rákenjük, majd hagyjuk dermedni.
A krémhez a cukort karamellizáljuk, hozzáadjuk a margarint, majd jól összefőzzük, miután a margarin elolvadt hozzáadjuk a pergelt diót. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a pudingporral, majd ezt beletesszük a margarinos cukorba és újra összefőzzük, majd a piskótára simítjuk.
Mikor a krém a kihűlt a piskótán, 4-5 kanál olajban megolvasztjuk az étcsokoládét és a sütemény tetejére kenjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.