Karamelizált diós sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 kanál liszt
  • 1 cs csomag sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 10 kanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg durvára vágott, pergelt dió
  • 8 tojás sárgája
  • 5 kanál porcukor
  • 1 cs karamell ízű pudingpor

Máz:

  • 4 kocka  étcsokoládé
  • 4 kocka fehér csokoládé

Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy 25*35 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Miután a piskóta kihűlt, 3-4 kanál olajban megolvasztjuk a fehér csokoládét és rákenjük, majd hagyjuk dermedni.

A krémhez a cukort karamellizáljuk, hozzáadjuk a margarint, majd jól összefőzzük, miután a margarin elolvadt hozzáadjuk a pergelt diót. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a pudingporral, majd ezt beletesszük a margarinos cukorba és újra összefőzzük, majd a piskótára simítjuk.

Mikor a krém a kihűlt a piskótán, 4-5 kanál olajban megolvasztjuk az étcsokoládét és a sütemény tetejére kenjük.