Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi répatorta recept

Karácsonyi répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg cukor
    • 1,5 dl étolaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg reszelt répa
    • 1 doboz ananászkonzerv (nálam most ananászos cukkinidzsem)
    • 35 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 1 kk fahéj
    • csipet őrölt gyömbér
    • 5 dkg darált dió (kb 7 ek)
    • 2 ek citromlé
    • fél citrom reszelt héja

    A tetejére:

    • 1 cs vanília puding
    • 4 dl meggylé
    • 1 púpos ek cukor
    • csipet fahéj

    Díszítés:

    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a fele cukorral habosra keverjük, félre tesszük. A sárgáját is a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az az olajat.

    Egy másik tálban elkeverjük a száraz anyagokat: átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, fahéjat, gyömbért,végül a darált diót. A száraz anyagokat összeforgatjuk a tojássárgájával,keményre vert fehérjével. Mehet hozzá a reszelt sárgarépa és a levétől lecsöpögtetett ananászkonzerv, kis kockákra vágva.

    Kivajazott, liszttel megszórt tortaformába(28cm) simítjuk a masszát, és 160-170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 60-70 percig, de időnként nézzünk rá, ellenőrizzük.

    A tetejére:

    Keverjük bele a pudingport a meggylébe és folyamatos keverés közben addig főzzük míg sűrű, kenhető krémet nem kapunk.Ízesítsük, majd a kihűlt torta tetejére csorgatjuk.

    Tejszínhabbal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá