Karácsonyi répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 4 tojás
  • 40 dkg reszelt répa
  • 1 doboz ananászkonzerv (nálam most ananászos cukkinidzsem)
  • 35 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • csipet őrölt gyömbér
  • 5 dkg darált dió (kb 7 ek)
  • 2 ek citromlé
  • fél citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 1 cs vanília puding
  • 4 dl meggylé
  • 1 púpos ek cukor
  • csipet fahéj

Díszítés:

  • tejszínhab

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a fele cukorral habosra keverjük, félre tesszük. A sárgáját is a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az az olajat.

Egy másik tálban elkeverjük a száraz anyagokat: átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, fahéjat, gyömbért,végül a darált diót. A száraz anyagokat összeforgatjuk a tojássárgájával,keményre vert fehérjével. Mehet hozzá a reszelt sárgarépa és a levétől lecsöpögtetett ananászkonzerv, kis kockákra vágva.

Kivajazott, liszttel megszórt tortaformába(28cm) simítjuk a masszát, és 160-170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 60-70 percig, de időnként nézzünk rá, ellenőrizzük.

A tetejére:

Keverjük bele a pudingport a meggylébe és folyamatos keverés közben addig főzzük míg sűrű, kenhető krémet nem kapunk.Ízesítsük, majd a kihűlt torta tetejére csorgatjuk.

Tejszínhabbal díszíthetjük.