Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi püspökkenyér recept

Karácsonyi püspökkenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 30 dkg aszalt gyümölcs ebből 5 dkg rumba áztatott mazsola
    • 5 dkg apróra vágott dió
    • 1 cs sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja plusz a felének a leve
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 2evőkanál habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és 2 ek habtejszínnel, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A lisztben elkeverem a sütőport, majd a tojás fehérjékből kemény habot verünk.

    A sárgákhoz óvatosan hozzáadjuk a habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Beleszórjuk a diót és a gyümölcsöket, majd újra elkeverjük.

    Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 40 percig. Tűpróbát végezzünk!

    Tipp:

    Én a gyerekek miatt nem használok igazi rumot csak rumaromát. A mazsolát ebbe áztatom bele. Én csak megporcukrozom, mert ha beleforgatnám még édesebb lenne. Szerintem ez is elég és így is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá