Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi puding recept

Karácsonyi puding
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 150 g aszalt datolya
    • 150 g szárított barack
    • 150 g (pekán)dió
    • 75 g kandírozott narancshéj
    • 1 kis szál friss rozmaring
    • 150 g szárított áfonya
    • 150 g mazsola
    • 150 g mandula
    • 150 g finomliszt
    • 75 g zsemlemorzsa
    • 200 ml tej
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 klementin

    Elkészítése:

    Egy 1,5 literes edényt alaposan kikenünk vajjal.

    Egy nagy edénybe szórjuk a felaprított aszalványokat, a felaprított magokat, a felvágott gyömbért. Beletesszük a felvágott rozmaringot és hozzáreszeljük a klementin héját.

    Beletesszük a zsemlemorzsát, lisztet, tejet, tojást és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

    Amikor az egész összeállt, akkor az alaposan kivajazott edénybe tesszük a gombóccá formált masszát és jól belenyomkodjuk. Először sütőpapírral, majd alufóliával fedjük le, majd egy madzaggal jó szorosan kössük körbe.

    Beleállítjuk egy edénybe, felöntjük vízzel, hogy kb a tál feléig érjen, fedővel lefedjük és főzzük kb 4 órán keresztül.

    Amikor letelt a főzési idő, akkor óvatosan vegyük ki az edényt a vízből, majd fordítsuk ki belőle a süteményt.

    Tálalhatjuk tejszínhabbal, fagyival vagy mézzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá