Karácsonyi puding recept

Hozzávalók:
- 150 g aszalt datolya
- 150 g szárított barack
- 150 g (pekán)dió
- 75 g kandírozott narancshéj
- 1 kis szál friss rozmaring
- 150 g szárított áfonya
- 150 g mazsola
- 150 g mandula
- 150 g finomliszt
- 75 g zsemlemorzsa
- 200 ml tej
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 klementin
Elkészítése:
Egy 1,5 literes edényt alaposan kikenünk vajjal.
Egy nagy edénybe szórjuk a felaprított aszalványokat, a felaprított magokat, a felvágott gyömbért. Beletesszük a felvágott rozmaringot és hozzáreszeljük a klementin héját.
Beletesszük a zsemlemorzsát, lisztet, tejet, tojást és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Amikor az egész összeállt, akkor az alaposan kivajazott edénybe tesszük a gombóccá formált masszát és jól belenyomkodjuk. Először sütőpapírral, majd alufóliával fedjük le, majd egy madzaggal jó szorosan kössük körbe.
Beleállítjuk egy edénybe, felöntjük vízzel, hogy kb a tál feléig érjen, fedővel lefedjük és főzzük kb 4 órán keresztül.
Amikor letelt a főzési idő, akkor óvatosan vegyük ki az edényt a vízből, majd fordítsuk ki belőle a süteményt.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, fagyival vagy mézzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »