Karácsonyi puding recept
Hozzávalók:
- 150 g aszalt datolya
- 150 g szárított barack
- 150 g (pekán)dió
- 75 g kandírozott narancshéj
- 1 kis szál friss rozmaring
- 150 g szárított áfonya
- 150 g mazsola
- 150 g mandula
- 150 g finomliszt
- 75 g zsemlemorzsa
- 200 ml tej
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 klementin
Elkészítése:
Egy 1,5 literes edényt alaposan kikenünk vajjal.
Egy nagy edénybe szórjuk a felaprított aszalványokat, a felaprított magokat, a felvágott gyömbért. Beletesszük a felvágott rozmaringot és hozzáreszeljük a klementin héját.
Beletesszük a zsemlemorzsát, lisztet, tejet, tojást és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Amikor az egész összeállt, akkor az alaposan kivajazott edénybe tesszük a gombóccá formált masszát és jól belenyomkodjuk. Először sütőpapírral, majd alufóliával fedjük le, majd egy madzaggal jó szorosan kössük körbe.
Beleállítjuk egy edénybe, felöntjük vízzel, hogy kb a tál feléig érjen, fedővel lefedjük és főzzük kb 4 órán keresztül.
Amikor letelt a főzési idő, akkor óvatosan vegyük ki az edényt a vízből, majd fordítsuk ki belőle a süteményt.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, fagyival vagy mézzel.