Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi habkarika recept

Karácsonyi habkarika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • porcukor (a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje tömegének kétszerese)
    • 1 teáskanál étkezési keményítő
    • piros ételfesték (gél vagy sűrű paszta ajánlott)

    Elkészítése

    A tojásfehérjéket egy tiszta, zsírmentes tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot és az étkezési keményítőt, majd kézi mixerrel vagy robotgéppel kemény, fényes habbá verjük.

    A hab akkor jó, ha nagyon stabil: amikor a habverővel árkot húzunk benne, az legalább fél percig megtartja a formáját, nem folyik vissza.

    Egy habzsák belsejébe csillagcsövet helyezünk. Egy hurkapálca segítségével piros ételfestékkel 3–4 függőleges csíkot húzunk a habzsák belső falára, a csillagcsőtől felfelé. Ez adja majd a piros-fehér csíkozást.

    Ezután óvatosan belekanalazzuk a habot a zsákba, ügyelve arra, hogy ne kenjük el a festékcsíkokat.

    Sütőpapírral bélelt tepsire csillagcsővel kis karikákat vagy habcsókokat nyomunk. A mintázat sütés közben is szépen megmarad.

    Igény szerint a tetejüket megszórhatjuk szórócukorral, de a csíkozás önmagában is látványos.

    A habcsókokat 80 °C-ra előmelegített sütőben 2–3 órán át szárítjuk. A kisebb daraboknak általában 2 óra is elegendő. Nem sütjük, hanem szárítjuk, ezért a sütő ajtaját résnyire ki lehet támasztani, ha a sütő hajlamos párásodni.

    A sütési idő végén a sütőt kikapcsoljuk, és a habcsókokat nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp

    A piros csíkos minta akkor lesz igazán szép, ha zselés vagy paszta állagú ételfestéket használunk, mert ez nem folyik el. A kész habcsókok légmentesen záródó dobozban, száraz helyen több napig is eltarthatók.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek