Karácsonyi flódni recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1.5 dl rosé
- 7 ek szilvalekvár (ebből 1 evőkanál a tésztába)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
Diótöltelék:
- 20 dkg dió
- 3 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl rosé
- 1 kk citromlé
Máktöltelék:
- 20 dkg mák
- 15 dkg cukor
- 1 marék mazsola
- 1 kk citromlé
- 1 dl tej
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, majd a margarinnal, cukorral, borral és az 1 evőkanál szilvalekvárral jól összedolgozzuk.
A kész tésztát 4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.
A diótöltelékhez darált diót keverjük jól össze a többi hozzávalóval.
A darált mákot szintén összekeverjük jól össze minden hozzávalóval.
Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük szilvalekvárral. A második lapot is kinyújtjuk, rátesszük a lekvárra és rákenjük a diós tölteléket. Jön a harmadik lap, amit nyújtás után mákos töltelékkel kenünk meg. Erre jön az utolsó lap, amit tojássárgájával lekenünk.
180-190 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb 40 perc alatt.
Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »