Karácsonyi csokibomba recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g kristálycukor
- 150 g finomliszt
- 40 g olvasztott vaj
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 ek rum a kenéshez
Fehér krém:
- 100 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 30 g mogyoró
- 30 g mandula
- 40 g vegyes, aszalt gyümölcs
- zselés cukorka
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Csokis krém:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 150 ml tej
- 1 csomag hidegen keverhető csokis pudingpor
- 150 g olvasztott étcsoki
- 2 cs habfixáló
- 1 cs zselatinfix
- 2 ek rum
Tetejére:
- 150 g étcsoki
- 150 m habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat.
Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk.
Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük.
Egy másik lapot cikkekre vágunk, azokat még elfelezgetjük keresztben és kirakjuk vele a formát körben. A harmadik lapot méretre vágjuk, hogy pont be tudjuk majd fedni vele a sütemény alját. A megmaradó piskótaszéleket összemorzsoljuk.
A fehér krémhez a mascarponét összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, habfixálóval, cukorral, a végén az aprított magvakat, gyümölcsöket és a megmaradt piskótát is beledolgozzuk.
Szépen elsimítjuk a formában lévő piskótán vékony rétegben.
Ezután a csokis krémhez kikeverjük a tejet, 100 ml habtejszínt, a pudingport és a krémsajtot. A maradék 200 ml habtejszínt külön felverjük a habfixálókkal. A csokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűlt, a pudinghoz keverjük a tejszínhabbal és a zselatin fixxel együtt.
A krémet a bomba közepébe töltjük, majd a megmaradt piskótalappal lezárjuk. A folpackot ráborítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnak kiborítjuk. A tejszínt felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, elkeverjük. Egy picit hagyjuk hűlni, majd leöntjük vele a süteményt. Díszítésként fehércsokiból készült csillagokat használhatunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »