Karácsonyi csokibomba recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 150 g kristálycukor
- 150 g finomliszt
- 40 g olvasztott vaj
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 ek rum a kenéshez
Fehér krém:
- 100 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 30 g mogyoró
- 30 g mandula
- 40 g vegyes, aszalt gyümölcs
- zselés cukorka
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Csokis krém:
- 150 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
- 150 ml tej
- 1 csomag hidegen keverhető csokis pudingpor
- 150 g olvasztott étcsoki
- 2 cs habfixáló
- 1 cs zselatinfix
- 2 ek rum
Tetejére:
- 150 g étcsoki
- 150 m habtejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat.
Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk.
Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük.
Egy másik lapot cikkekre vágunk, azokat még elfelezgetjük keresztben és kirakjuk vele a formát körben. A harmadik lapot méretre vágjuk, hogy pont be tudjuk majd fedni vele a sütemény alját. A megmaradó piskótaszéleket összemorzsoljuk.
A fehér krémhez a mascarponét összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, habfixálóval, cukorral, a végén az aprított magvakat, gyümölcsöket és a megmaradt piskótát is beledolgozzuk.
Szépen elsimítjuk a formában lévő piskótán vékony rétegben.
Ezután a csokis krémhez kikeverjük a tejet, 100 ml habtejszínt, a pudingport és a krémsajtot. A maradék 200 ml habtejszínt külön felverjük a habfixálókkal. A csokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűlt, a pudinghoz keverjük a tejszínhabbal és a zselatin fixxel együtt.
A krémet a bomba közepébe töltjük, majd a megmaradt piskótalappal lezárjuk. A folpackot ráborítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnak kiborítjuk. A tejszínt felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, elkeverjük. Egy picit hagyjuk hűlni, majd leöntjük vele a süteményt. Díszítésként fehércsokiból készült csillagokat használhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »