Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi csokibomba recept

Karácsonyi csokibomba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g kristálycukor
    • 150 g finomliszt
    • 40 g olvasztott vaj
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 2 ek rum a kenéshez

    Fehér krém:

    • 100 g mascarpone
    • 150 ml habtejszín
    • 30 g mogyoró
    • 30 g mandula
    • 40 g vegyes, aszalt gyümölcs
    • zselés cukorka
    • 1 cs habfixáló
    • 1 cs vaníliás cukor

    Csokis krém:

    • 150 g mascarpone
    • 300 ml habtejszín
    • 150 ml tej
    • 1 csomag hidegen keverhető csokis pudingpor
    • 150 g olvasztott étcsoki
    • 2 cs habfixáló
    • 1 cs zselatinfix
    • 2 ek rum

    Tetejére:

    • 150 g étcsoki
    • 150 m habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat.

    Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.

    Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk.

    Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük.

    Egy másik lapot cikkekre vágunk, azokat még elfelezgetjük keresztben és kirakjuk vele a formát körben. A harmadik lapot méretre vágjuk, hogy pont be tudjuk majd fedni vele a sütemény alját. A megmaradó piskótaszéleket összemorzsoljuk.

    A fehér krémhez a mascarponét összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, habfixálóval, cukorral, a végén az aprított magvakat, gyümölcsöket és a megmaradt piskótát is beledolgozzuk.

    Szépen elsimítjuk a formában lévő piskótán vékony rétegben.

    Ezután a csokis krémhez kikeverjük a tejet, 100 ml habtejszínt, a pudingport és a krémsajtot. A maradék 200 ml habtejszínt külön felverjük a habfixálókkal. A csokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűlt, a pudinghoz keverjük a tejszínhabbal és a zselatin fixxel együtt.

    A krémet a bomba közepébe töltjük, majd a megmaradt piskótalappal lezárjuk. A folpackot ráborítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnak kiborítjuk. A tejszínt felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, elkeverjük. Egy picit hagyjuk hűlni, majd leöntjük vele a süteményt. Díszítésként fehércsokiból készült csillagokat használhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá