Hozzávalók:
Piskóta:
Fehér krém:
Csokis krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, végül a lisztet, sütőport és az olvasztott vajat.
Egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítva megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Ha kihűlt 3 vékony lapra vágjuk.
Egy 22 cm átmérőjű, gömb alakú tálat folpackkal kibélelünk és az egyik lapot belefektetjük.
Egy másik lapot cikkekre vágunk, azokat még elfelezgetjük keresztben és kirakjuk vele a formát körben. A harmadik lapot méretre vágjuk, hogy pont be tudjuk majd fedni vele a sütemény alját. A megmaradó piskótaszéleket összemorzsoljuk.
A fehér krémhez a mascarponét összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel, habfixálóval, cukorral, a végén az aprított magvakat, gyümölcsöket és a megmaradt piskótát is beledolgozzuk.
Szépen elsimítjuk a formában lévő piskótán vékony rétegben.
Ezután a csokis krémhez kikeverjük a tejet, 100 ml habtejszínt, a pudingport és a krémsajtot. A maradék 200 ml habtejszínt külön felverjük a habfixálókkal. A csokit megolvasztjuk, mikor langyosra hűlt, a pudinghoz keverjük a tejszínhabbal és a zselatin fixxel együtt.
A krémet a bomba közepébe töltjük, majd a megmaradt piskótalappal lezárjuk. A folpackot ráborítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnak kiborítjuk. A tejszínt felforrósítjuk, az aprított csokira öntjük, elkeverjük. Egy picit hagyjuk hűlni, majd leöntjük vele a süteményt. Díszítésként fehércsokiból készült csillagokat használhatunk.