Kapros- túrós lepény, diétásan recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg tehéntúró
- 1 dl sovány joghurt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kukoricaliszt
- 1 ek durumliszt
- 1 tk sütőpor
- 3 ek stevia (kristályos)
- 1 csokor kapor
- 1 csipet só
- A tepsi kikenéséhez kb. 2 dkg kókuszzsír
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk külön, az egyik tojássárgáját rakjuk félre.
A három darab tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A két darab tojássárgájához adjuk hozzá a steviát, a joghurtot, a túrót és a sütőporral elvert liszteket, végül pedig a finomra vágott kaprot és keverjük össze.
A túrós masszához rakjuk hozzá a tojások fehérjét és óvatosan forgassuk össze. Ezt tésztát egyenletesen oszlassuk el egy kisméretű, kókuszzsírral alaposan kikent tepsibe.
A tetejét kenjük le a félrerakott és felvert tojássárgájával és 180 fokon süssük 35 percet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.