Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg cukor
    • fél cs sütőpor
    • kevés tej (annyi, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta, de ne ragadjon)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csapott ek tejföl
    • fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 9 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek tejföl (+ 3 ek tejföl a tetejére)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+ 1 a tetejére)
    • 3 ek búzadara
    • 1 csokor apróra vágott friss kapor

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal finoman összemorzsoljuk. Hozzákeverjük a cukrot, a tojások sárgáját, a tejet, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a sót és nyújtható tésztává gyúrjuk.

    Téglalap alakúra nyújtjuk, sodrófa segítségével a kikent, kilisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy egy 21*28 cm-es tepsi alját teljesen befedje (kézzel vagy kis nyújtófa segítségével még lehet alakítani a tésztán). Egy villával kissé megszurkáljuk.

    A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a tojással, a búzadarával, a kaporral, a 2 ek tejföllel (tejfölt annyit rakunk bele, hogy jól kenhető, krémes állagú legyen a töltelék) jól összedolgozzuk.
    Egyenletesen a tésztára kenjük.

    Egy egész tojást felverünk, elkeverjük a maradék 3 ek tejföllel és ezt a túró tetején elosztjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá