Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal és áfonyalekvárral recept

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal és áfonyalekvárral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész szűzpecsenye
    • só, bors, kakukkfű
    • 4 gerezd fokhagyma összetörve
    • kb 1 dl olaj
    • 80 dkg édesburgonya
    • kb 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál libazsír (sima sertészsír is jó)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és az összetört fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal, és jól beleforgatjuk. Egy órát állni hagyjuk ebben a fűszeres olajban.

    Forró serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk a hús mindkét oldalát és tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük, letakarjuk alufóliával és 10 percig állni hagyjuk.

    Amíg sül, felkockázzuk az édesburgonyát és megfőzzük. Amikor megfőtt, összetörjük és hűlni hagyjuk.  Hozzákeverjük a libazsírt és a tojást. Sózzuk, majd jöhet bele a liszt, annyi, hogy gombócokat tudjunk belőle formázni. Egy kicsit kilapítjuk, majd forró olajban kisütjük őket.

    Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket a tepsiben maradt szafttal, és áfonyalekvárt teszünk mellé.

    Tipp:

    Még soha nem sütöttem egyben szűzpecsenyét. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a hús sem szárad így ki. Mellé libazsíros édesburgonya lángost sütöttem, aminek tovább tart leírni a nevét, mint elkészíteni. :) Ha valaki nem szereti az édesburgonyát, vagy csak túl drágának találja, sima krumplival is dolgozhat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá