Kakaós-túrós kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:
- 8 evőkanál rizsliszt (aki nem gluténérzékeny készítheti finomliszttel is)
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál étolaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 25 dkg ricotta
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál tejföl, ha száraz lenne a túró
- ízlés szerint mazsola és citrom reszelt héja
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat és összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, tejet, tejfölt és az olajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. A sütőformába sütőpapírt teszünk, majd a tészta felét belesimítjuk. 7-10 percig sütjük. Csak annyira hogy, éppen megszilárduljon.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót, ricottát, cukrot és a vaníliát jól kikeverjük. Ha száraz lenne, adjunk hozzá túrót is.
Kivesszük a tepsit a sütőből és rásimítjuk a túrós krémet. Itt lehet mazsolát és citrushéjat hozzáadni. A krém tetejére a maradék tésztát öntjük. További 20 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük megsült-e a sütemény. A tepsiben kihűtjük, majd a papír segítségével kiemeljük és tetszőlegesen szeleteljük.
Porcukorral szórva, eperrel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ezt a süteményt gluténmentesen készítettem, mert gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »