Kakaós-túrós kevert sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:
- 8 evőkanál rizsliszt (aki nem gluténérzékeny készítheti finomliszttel is)
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál étolaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 25 dkg ricotta
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 evőkanál tejföl, ha száraz lenne a túró
- ízlés szerint mazsola és citrom reszelt héja
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat és összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, tejet, tejfölt és az olajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. A sütőformába sütőpapírt teszünk, majd a tészta felét belesimítjuk. 7-10 percig sütjük. Csak annyira hogy, éppen megszilárduljon.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót, ricottát, cukrot és a vaníliát jól kikeverjük. Ha száraz lenne, adjunk hozzá túrót is.
Kivesszük a tepsit a sütőből és rásimítjuk a túrós krémet. Itt lehet mazsolát és citrushéjat hozzáadni. A krém tetejére a maradék tésztát öntjük. További 20 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük megsült-e a sütemény. A tepsiben kihűtjük, majd a papír segítségével kiemeljük és tetszőlegesen szeleteljük.
Porcukorral szórva, eperrel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ezt a süteményt gluténmentesen készítettem, mert gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá több cukrot.