Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-túrós kevert sütemény recept

Kakaós-túrós kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
    Tészta:

    • 8 evőkanál rizsliszt (aki nem gluténérzékeny készítheti finomliszttel is)
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál étolaj
    • 0,5 dl tej
    • 0,5 dl tejföl
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg ricotta
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 1 evőkanál tejföl, ha száraz lenne a túró
    • ízlés szerint mazsola és citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat és összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, tejet, tejfölt és az olajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. A sütőformába sütőpapírt teszünk, majd a tészta felét belesimítjuk. 7-10 percig sütjük. Csak annyira hogy, éppen megszilárduljon.

    Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót, ricottát, cukrot és a vaníliát jól kikeverjük. Ha száraz lenne, adjunk hozzá túrót is.

    Kivesszük a tepsit a sütőből és rásimítjuk a túrós krémet. Itt lehet mazsolát és citrushéjat hozzáadni. A krém tetejére a maradék tésztát öntjük. További 20 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

    Fogpiszkálóval ellenőrizzük megsült-e a sütemény. A tepsiben kihűtjük, majd a papír segítségével kiemeljük és tetszőlegesen szeleteljük.

    Porcukorral szórva, eperrel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ezt a süteményt gluténmentesen készítettem, mert gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá