Kakaós-túrós kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:

  • 8 evőkanál rizsliszt (aki nem gluténérzékeny készítheti finomliszttel is)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl tejföl
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg ricotta
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál tejföl, ha száraz lenne a túró
  • ízlés szerint mazsola és citrom reszelt héja

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat és összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, tejet, tejfölt és az olajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. A sütőformába sütőpapírt teszünk, majd a tészta felét belesimítjuk. 7-10 percig sütjük. Csak annyira hogy, éppen megszilárduljon.

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót, ricottát, cukrot és a vaníliát jól kikeverjük. Ha száraz lenne, adjunk hozzá túrót is.

Kivesszük a tepsit a sütőből és rásimítjuk a túrós krémet. Itt lehet mazsolát és citrushéjat hozzáadni. A krém tetejére a maradék tésztát öntjük. További 20 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

Fogpiszkálóval ellenőrizzük megsült-e a sütemény. A tepsiben kihűtjük, majd a papír segítségével kiemeljük és tetszőlegesen szeleteljük.

Porcukorral szórva, eperrel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ezt a süteményt gluténmentesen készítettem, mert gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá több cukrot.