Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat és összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, tejet, tejfölt és az olajat, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. A sütőformába sütőpapírt teszünk, majd a tészta felét belesimítjuk. 7-10 percig sütjük. Csak annyira hogy, éppen megszilárduljon.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót, ricottát, cukrot és a vaníliát jól kikeverjük. Ha száraz lenne, adjunk hozzá túrót is.
Kivesszük a tepsit a sütőből és rásimítjuk a túrós krémet. Itt lehet mazsolát és citrushéjat hozzáadni. A krém tetejére a maradék tésztát öntjük. További 20 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük megsült-e a sütemény. A tepsiben kihűtjük, majd a papír segítségével kiemeljük és tetszőlegesen szeleteljük.
Porcukorral szórva, eperrel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ezt a süteményt gluténmentesen készítettem, mert gluténérzékeny vagyok. Búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá több cukrot.