Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós, kókuszos-meggyes kocka recept

Kakaós, kókuszos-meggyes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20×30 cm-es tepsi
    • 30 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1.5 csomag sütőpor
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A lap lekenéséhez:

    • 2 evőkanál meggylekvár

    A szóráshoz:

    • 40 dkg magozott meggy

    A bevonathoz:

    • 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
    • 2 evőkanál tej
    • 18 dkg vaj
    • 18 dkg cukor

    A díszítéshez:

    • 2 teáskanál kókuszreszelék
    • meggyszemek

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, addig amíg a töltelék elkészül.

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. A fagyasztóból kivesszük a másik tésztánkat és reszelővel ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.

    Vízgőz felett a bevonat hozzávalóit egy tálban elektromos keverővel besűrűsödésig keverjük és egyszerre a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön a bevonatból. Szép fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Ezek után kókuszreszelékkel megszórjuk és meggyel díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá