Kakaós, kókuszos-meggyes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20×30 cm-es tepsi
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1.5 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojásfehérje

A lap lekenéséhez:

  • 2 evőkanál meggylekvár

A szóráshoz:

  • 40 dkg magozott meggy

A bevonathoz:

  • 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál tej
  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg cukor

A díszítéshez:

  • 2 teáskanál kókuszreszelék
  • meggyszemek

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, addig amíg a töltelék elkészül.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. A fagyasztóból kivesszük a másik tésztánkat és reszelővel ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.

Vízgőz felett a bevonat hozzávalóit egy tálban elektromos keverővel besűrűsödésig keverjük és egyszerre a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön a bevonatból. Szép fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Ezek után kókuszreszelékkel megszórjuk és meggyel díszítjük.