Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A lap lekenéséhez:
A szóráshoz:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, addig amíg a töltelék elkészül.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. A fagyasztóból kivesszük a másik tésztánkat és reszelővel ráreszeljük a kókuszos töltelékre. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
Vízgőz felett a bevonat hozzávalóit egy tálban elektromos keverővel besűrűsödésig keverjük és egyszerre a kihűlt süteményre öntjük. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön a bevonatból. Szép fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Ezek után kókuszreszelékkel megszórjuk és meggyel díszítjük.