Kakaós kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- kb 20 dkg bármilyen ízű lekvár
- 1 citrom héja
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást is. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, a reszelt citromhéjat végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel megszórt, magas falú tepsibe öntjük és közepes tűznél (160 fokon) tűpróbáig sütjük.
Kihűlve, keresztben ketté vágjuk és megkenjük a lekvárral, majd kockákra vágjuk.
Tetejére szórhatunk még kakaós porcukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »