Kakaós kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- kb 20 dkg bármilyen ízű lekvár
- 1 citrom héja
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást is. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, a reszelt citromhéjat végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel megszórt, magas falú tepsibe öntjük és közepes tűznél (160 fokon) tűpróbáig sütjük.
Kihűlve, keresztben ketté vágjuk és megkenjük a lekvárral, majd kockákra vágjuk.
Tetejére szórhatunk még kakaós porcukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »