Kakaós kocka recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- kb 20 dkg bármilyen ízű lekvár
- 1 citrom héja
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást is. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, a reszelt citromhéjat végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel megszórt, magas falú tepsibe öntjük és közepes tűznél (160 fokon) tűpróbáig sütjük.
Kihűlve, keresztben ketté vágjuk és megkenjük a lekvárral, majd kockákra vágjuk.
Tetejére szórhatunk még kakaós porcukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









