Kakaós kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 2,5 dl tej
- kb 20 dkg bármilyen ízű lekvár
- 1 citrom héja
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojást is. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejet, a reszelt citromhéjat végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is és csomómentesre keverjük a masszát.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel megszórt, magas falú tepsibe öntjük és közepes tűznél (160 fokon) tűpróbáig sütjük.
Kihűlve, keresztben ketté vágjuk és megkenjük a lekvárral, majd kockákra vágjuk.
Tetejére szórhatunk még kakaós porcukrot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »