Kakaós kevert recept

Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 450 g kefir
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 gramm sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- fél üveg rumaroma
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lágy vajat elkeverjük a cukrokkal, fahéjjal, majd a kefirrel. Beleöntjük a lisztet, a kakaóport, rumaromát és a sütőport, majd az egészet simára keverjük.
Beletesszük a mazsolát, összekeverjük és kivajazott 23*34 cm-es tepsibe öntjük.
180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A kihűlt süteményt ketté vágjuk ,lekvárral megkenjük az alsó lapot és rátesszük a másik lapot. Már szeletelhető is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »