Kakaós kevert recept

Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 450 g kefir
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 gramm sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- fél üveg rumaroma
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lágy vajat elkeverjük a cukrokkal, fahéjjal, majd a kefirrel. Beleöntjük a lisztet, a kakaóport, rumaromát és a sütőport, majd az egészet simára keverjük.
Beletesszük a mazsolát, összekeverjük és kivajazott 23*34 cm-es tepsibe öntjük.
180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A kihűlt süteményt ketté vágjuk ,lekvárral megkenjük az alsó lapot és rátesszük a másik lapot. Már szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »