Kakaós kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 450 g kefir
  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • fél üveg rumaroma
  • baracklekvár a töltéshez

Elkészítése:

A lágy vajat elkeverjük a cukrokkal, fahéjjal, majd a kefirrel. Beleöntjük a lisztet, a kakaóport, rumaromát és a sütőport, majd az egészet simára keverjük.

Beletesszük a mazsolát, összekeverjük és kivajazott 23*34 cm-es tepsibe öntjük.

180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A kihűlt süteményt ketté vágjuk ,lekvárral megkenjük az alsó lapot és rátesszük a másik lapot. Már szeletelhető is.