Kakaós grízes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2*4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*4 ek cukor
- 2*3 ek liszt
- 2*2 ek kakaópor
- 2*0,5 cs sütőpor
Kémhez:
- 7,5 dl tej
- 6 púpozott ek búzadara
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
Egyéb:
- sárgabaracklekvár
- kakaópor
- 2 csipet fahéj (el is hagyható, ha valaki nem szereti)
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból kettő kakaós piskótalapot sütünk (ha valaki ügyes és szépen el tudja vágni a lapot, megsütheti egyben is a piskótát).
A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, folytonosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Közben a vajat a porcukorral jól kikeverjük és eldolgozzuk benne a tejbedarát, valamint a citrom héjat is belereszeljük.
Az egyik kakaós piskótalapot vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, erre kerül a grízes krém kb 2/3 része. A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral és a lekváros felével a grízes krémre borítjuk, kissé rányomkodjuk.
A piskótalap tetejére a maradék grízes krém kerül, amit a fahéjjal kakaóporral szórunk meg. Egy-két óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.