Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós grízes krémes recept

Kakaós grízes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2*4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*4 ek cukor
    • 2*3 ek liszt
    • 2*2 ek kakaópor
    • 2*0,5 cs sütőpor

    Kémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 6 púpozott ek búzadara
    • 5 dkg kristálycukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja

    Egyéb:

    • sárgabaracklekvár
    • kakaópor
    • 2 csipet fahéj (el is hagyható, ha valaki nem szereti)

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból kettő kakaós piskótalapot sütünk (ha valaki ügyes és szépen el tudja vágni a lapot, megsütheti egyben is a piskótát).

    A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, folytonosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Közben a vajat a porcukorral jól kikeverjük és eldolgozzuk benne a tejbedarát, valamint a citrom héjat is belereszeljük.

    Az egyik kakaós piskótalapot vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, erre kerül a grízes krém kb 2/3 része. A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral és a lekváros felével a grízes krémre borítjuk, kissé rányomkodjuk.

    A piskótalap tetejére a maradék grízes krém kerül, amit a fahéjjal kakaóporral szórunk meg. Egy-két óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá