Hozzávalók:
A tésztához:
Kémhez:
Egyéb:
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból kettő kakaós piskótalapot sütünk (ha valaki ügyes és szépen el tudja vágni a lapot, megsütheti egyben is a piskótát).
A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, folytonosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Közben a vajat a porcukorral jól kikeverjük és eldolgozzuk benne a tejbedarát, valamint a citrom héjat is belereszeljük.
Az egyik kakaós piskótalapot vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, erre kerül a grízes krém kb 2/3 része. A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral és a lekváros felével a grízes krémre borítjuk, kissé rányomkodjuk.
A piskótalap tetejére a maradék grízes krém kerül, amit a fahéjjal kakaóporral szórunk meg. Egy-két óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.