Kakaós grízes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2*4 tojás
  • 2*4 ek cukor
  • 2*3 ek liszt
  • 2*2 ek kakaópor
  • 2*0,5 cs sütőpor

Kémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 6 púpozott ek búzadara
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Egyéb:

  • sárgabaracklekvár
  • kakaópor
  • 2 csipet fahéj (el is hagyható, ha valaki nem szereti)

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból kettő kakaós piskótalapot sütünk (ha valaki ügyes és szépen el tudja vágni a lapot, megsütheti egyben is a piskótát).

A krémhez a tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk, majd alacsonyabb lángon, folytonosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Közben a vajat a porcukorral jól kikeverjük és eldolgozzuk benne a tejbedarát, valamint a citrom héjat is belereszeljük.

Az egyik kakaós piskótalapot vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, erre kerül a grízes krém kb 2/3 része. A másik piskótalapot is megkenjük lekvárral és a lekváros felével a grízes krémre borítjuk, kissé rányomkodjuk.

A piskótalap tetejére a maradék grízes krém kerül, amit a fahéjjal kakaóporral szórunk meg. Egy-két óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.