Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 0,5 dl étolaj
Töltelék:
- 60 g margarin (olvasztott)
- 100 g cukor
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
A lisztet átszitálom, hozzáadom a csipet sót (esetleg még egy kevés reszelt citromhéjat), a tojást, az étolajat és a felfuttatott élesztőt.
Jól összegyúrom a tésztát, majd hagyom 1 óráig kelni.
Kicsivel kisebb, mint ujjnyi vastagságra kinyújtom és megkenem a töltelékkel (én két felé vettem a tésztát, mert különben elég nagy lesz kinyújtva.
Feltekerem, majd 1 cm-es csíkokra szeletelem fel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









