Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 0,5 dl étolaj
Töltelék:
- 60 g margarin (olvasztott)
- 100 g cukor
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
A lisztet átszitálom, hozzáadom a csipet sót (esetleg még egy kevés reszelt citromhéjat), a tojást, az étolajat és a felfuttatott élesztőt.
Jól összegyúrom a tésztát, majd hagyom 1 óráig kelni.
Kicsivel kisebb, mint ujjnyi vastagságra kinyújtom és megkenem a töltelékkel (én két felé vettem a tésztát, mert különben elég nagy lesz kinyújtva.
Feltekerem, majd 1 cm-es csíkokra szeletelem fel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









