Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 0,5 dl étolaj
Töltelék:
- 60 g margarin (olvasztott)
- 100 g cukor
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.
A lisztet átszitálom, hozzáadom a csipet sót (esetleg még egy kevés reszelt citromhéjat), a tojást, az étolajat és a felfuttatott élesztőt.
Jól összegyúrom a tésztát, majd hagyom 1 óráig kelni.
Kicsivel kisebb, mint ujjnyi vastagságra kinyújtom és megkenem a töltelékkel (én két felé vettem a tésztát, mert különben elég nagy lesz kinyújtva.
Feltekerem, majd 1 cm-es csíkokra szeletelem fel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »