Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl étolaj

Töltelék:

  • 60 g margarin (olvasztott)
  • 100 g cukor
  • 6 ek kakaópor

Elkészítése:

A tejet meglangyosítom, hozzáadom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni.

A lisztet átszitálom, hozzáadom a csipet sót (esetleg még egy kevés reszelt citromhéjat), a tojást, az étolajat és a felfuttatott élesztőt.

Jól összegyúrom a tésztát, majd hagyom 1 óráig kelni.

Kicsivel kisebb, mint ujjnyi vastagságra kinyújtom és megkenem a töltelékkel (én két felé vettem a tésztát, mert különben elég nagy lesz kinyújtva.

Feltekerem, majd 1 cm-es csíkokra szeletelem fel.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd 180 fokon aranybarnára sütöm.