Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós burgonyás szelet recept

Kakaós burgonyás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg burgonya
    • 20 dkg porcukor
    • 55 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csapott ek holland cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek rum
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 0,5 kávéskanál gyömbérpor (elhagyható)
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 kis üveg eperlekvár (baracklekvárral helyettesíthető)

    A tetejére:

    • 5 dkg durvára vágott mandula
    • 2 csapott ek cukor

    Elkészítése:

    A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót.

    Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban. (Ne ijedjünk meg, a sütőpor elkezd buborékozni a rumban, majd finom rum illatú habbá válik, ezt adjuk a tésztához.

    Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.

    Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.

    A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.

    Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá