Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót.
Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban. (Ne ijedjünk meg, a sütőpor elkezd buborékozni a rumban, majd finom rum illatú habbá válik, ezt adjuk a tésztához.
Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.
A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.
Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.