Kakaós burgonyás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg porcukor
  • 55 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 csapott ek holland cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek rum
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0,5 kávéskanál gyömbérpor (elhagyható)
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kis üveg eperlekvár (baracklekvárral helyettesíthető)

A tetejére:

  • 5 dkg durvára vágott mandula
  • 2 csapott ek cukor

Elkészítése:

A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót.

Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban. (Ne ijedjünk meg, a sütőpor elkezd buborékozni a rumban, majd finom rum illatú habbá válik, ezt adjuk a tésztához.

Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.

Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.

A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.

Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.