Kajszis-málnás csokoládékocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 dl olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 330 g natúr joghurt
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 1 üveg málnás kajszilekvár (vagy csak kajszi)
- 20 dkg fagyasztott málna
- 3 ek kristálycukor
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 2 ek liofilizált málna (szárított málna)
Elkészítése:
A süti elkészítését a tésztával kezdjük. Ehhez tegyük egy keverőtálba a joghurtot, a tojásokat, az olajat és a sót. Robotgép segítségével kezdjük el keverni. Ezt követi a vaníliaaroma és a cukrok. Végül adagoljuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet és, ha tészta igényli öntsük hozzá a tejet.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a tészta felét. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre. Ezt ismételjük meg még egyszer.
A mirelit málnát a cukorral tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el melegíteni, forraljuk kb 5 percet, majd tegyük félre.
Az egyik tésztalapon egyenletesen oszlassuk el a lekvárt. Erre tegyük rá a málnát, majd helyezzük rá a másik lapot. A tésztát szurkáljuk meg és öntsük rá a málna levét. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy a sütemény kissé megdermedjen, összeálljon.
A tetejére készítsük el a ganachet. Ehhez forraljuk fel a tejszínt és öntsük rá a kockákra darabolt csokira, lassan kevergessük addig, amíg homogén szószt nem kapunk. Ezt öntsük rá a hűtött sütemény tetejére, majd szórjuk meg a liofilizált málnával. Tegyük vissza a hűtőbe. A legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, de 2-3 óra múlva már tálalható.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »