Kajszis-málnás csokoládékocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kajszis-málnás csokoládékocka

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 4 tojás
  • 330 g natúr joghurt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • 1 üveg málnás kajszilekvár (vagy csak kajszi)
  • 20 dkg fagyasztott málna
  • 3 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 ek liofilizált málna (szárított málna)

Elkészítése:

A süti elkészítését a tésztával kezdjük. Ehhez tegyük egy keverőtálba a joghurtot, a tojásokat, az olajat és a sót. Robotgép segítségével kezdjük el keverni. Ezt követi a vaníliaaroma és a cukrok. Végül adagoljuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet és, ha tészta igényli öntsük hozzá a tejet.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a tészta felét. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre. Ezt ismételjük meg még egyszer.

A mirelit málnát a cukorral tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el melegíteni, forraljuk kb 5 percet, majd tegyük félre.

Az egyik tésztalapon egyenletesen oszlassuk el a lekvárt. Erre tegyük rá a málnát, majd helyezzük rá a másik lapot. A tésztát szurkáljuk meg és öntsük rá a málna levét. Tegyük egy órára a hűtőbe, hogy a sütemény kissé megdermedjen, összeálljon.

A tetejére készítsük el a ganachet. Ehhez forraljuk fel a tejszínt és öntsük rá a kockákra darabolt csokira, lassan kevergessük addig, amíg homogén szószt nem kapunk. Ezt öntsük rá a hűtött sütemény tetejére, majd szórjuk meg a liofilizált málnával. Tegyük vissza a hűtőbe. A legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, de 2-3 óra múlva már tálalható.

Jó étvágyat hozzá!