Kajszibarackos charlotte torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 2 ek víz
- 1 ek étolaj
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- kajszibarack lekvár
Túrókrém:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg mascarpone
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
- kajszibarack darabok
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, aztán pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), és előmelegített sütőben, kb negyed óra alatt, 175 fokon megsütjük.
Ha elkészült, nedves konyharuha segítségével tekerjük fel, hagyjuk kihűlni, majd a konyharuhát távolítsuk el, kenjük meg a piskótát a fincsi kajszilekvárral és tekerjük fel.
A túrókrémhez a hozzávalókat keverjük össze, a felaprított barackot is forgassuk bele.
Egy formát (nekem van egy kisebb üvegtálam, de lehet bármilyen, akár műanyag is) kibélelünk folpackkal, az alját, oldalát kirakosgatjuk a felszeletelt piskótánkkal, majd ráöntjük a túrókrémet és a tetejére ismét piskóta következik.
Néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük a kész sütit. Hűtés után egy tányért ráhelyezünk és egyszerűen átfordítjuk rá a tortát. Nagyon finom, dekoratív édesség.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Zselatin helyett mascarponét használtam arra, hogy megfelelő állagú legyen a túrókrém. Arról nem beszélve, hogy mennyire finom lett tőle.