Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jóság szelet recept

Jóság szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta

    Krém:

    • 1 üveg meggybefőtt leve
    • 8 ek búzadara
    • 3 ek cukor
    • pici fahéj

    Krém:

    • 2 csomag vaníliapuding
    • 3 ek cukor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin, vagy vaj

    Tetejére:

    0,5 l habtejszín

    Elkészítése

    A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25×35 cm), és rózsaszínűre sütjük 180 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)

    Elkészítjük a meggyes krémet. A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát fahéjat és a cukrot, majd hűtjük.

    A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.

    8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.

    Ez a krém kerül a meggyes krémre.

    0,5 l tejszínt kemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.

    Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.

    Tipp:

    Mirelit meggyből szoktam készíteni és ennek a levébe főzöm a búzadarát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá