Hozzávalók:
Krém:
Krém:
Tetejére:
0,5 l habtejszín
Elkészítése
A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25×35 cm), és rózsaszínűre sütjük 180 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)
Elkészítjük a meggyes krémet. A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát fahéjat és a cukrot, majd hűtjük.
A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.
8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
0,5 l tejszínt kemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.
Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.
Mirelit meggyből szoktam készíteni és ennek a levébe főzöm a búzadarát.