Jóság szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Krém:

  • 1 üveg meggybefőtt leve
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek cukor
  • pici fahéj

Krém:

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 3 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin, vagy vaj

Tetejére:

0,5 l habtejszín

Elkészítése

A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk (25×35 cm), és rózsaszínűre sütjük 180 fokon. Ebből egy lapot úgy sütünk, hogy kockára vágjuk. ( így könnyű lesz szeletelni)

Elkészítjük a meggyes krémet. A meggybefőtt levében megfőzzük a búzadarát fahéjat és a cukrot, majd hűtjük.

A meggyet kockára vágjuk, és a krémbe keverjük. Ez a krém, még langyosan kerül az alsó lapra.

8 dl tejben megfőzzük a vaníliapudingot és a cukrot. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, és jó habosra keverjük.

Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 l tejszínt kemény habbá verünk és a pudingos krémre kenjük.

Végül rárakjuk a kockára vágott lapokat. porcukorral meghintjük.

Tipp:

Mirelit meggyből szoktam készíteni és ennek a levébe főzöm a búzadarát.