Meggyes-joghurtos kocka recept
Hozzávalók egy 30*15 cm-es formához:
Tészta:
- 60 g finomliszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 120 g natúr joghurt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 60 g cukor
Krém:
- 300 g natúr joghurt
- 200 g meggy
- cukor ízlés szerint
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Meggyes zselé:
- 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.
Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.
Krém:
A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!
A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.
Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









