Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-joghurtos kocka recept

Meggyes-joghurtos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*15 cm-es formához:
    Tészta:

    • 60 g finomliszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g natúr joghurt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 kávéskanál sütőpor
    • csipet só
    • 60 g cukor

    Krém:

    • 300 g natúr joghurt
    • 200 g meggy
    • cukor ízlés szerint
    • 15 g étkezési zselatin
    • 1 dl víz

    Meggyes zselé:

    • 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
    • 15 g étkezési zselatin
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

    A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.

    Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.

    Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.

    Krém:

    A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!

    A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.

    Összeállítás:

    Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.

    Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá