Meggyes-joghurtos kocka recept

Hozzávalók egy 30*15 cm-es formához:
Tészta:
- 60 g finomliszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g natúr joghurt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 60 g cukor
Krém:
- 300 g natúr joghurt
- 200 g meggy
- cukor ízlés szerint
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Meggyes zselé:
- 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.
Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.
Krém:
A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!
A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.
Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »