Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler Eta módra recept

Isler Eta módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 48 dkg finomliszt
    • 17 dkg porcukor
    • 30 dkg vaj
    • 8 dkg dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 db citrom reszelt héja
    • őrölt fahéj (késhegynyi)

    Töltelék:

    • 40 dkg baracklekvár

    Bevonat:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél róára hűtőbe tesszük.

    Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

    Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.

    A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá