Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Bevonat:
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél róára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.