Isler Eta módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 48 dkg finomliszt
  • 17 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 8 dkg dió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj (késhegynyi)

Töltelék:

  • 40 dkg baracklekvár

Bevonat:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojás sárgákat és a sót. Összedolgozzuk sima tésztává. Folpackba csomagoljuk és minimum fél róára hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.