Isler recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg darált dió
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
- csipet só
- lekvár (bármely ízű)
Mártogatni:
- 170 g étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm és ebből 15 db isler lett.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztá és ízlés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a korongokat és előmelegített sütőben 180 fokon kb 7-8 percig sütjük (világos színűek maradjanak).
4. Hagyjuk teljesen kihűlni majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »