Íróka és terülő cukormáz mézeskalács díszítéséhez recept

Hozzávalók:
- 250 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1-2 teáskanál víz
Elkészítése:
Egy keverőtálba szitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd először kanállal elkeverjük. Kézi mixerrel, alacsony fokozaton körülbelül 8-10 perc alatt felhabosítjuk.
Kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez 2 teáskanál vizet adunk, majd óvatosan belekeverjük. Ez a terülőmáz.
A másik adaghoz körülbelül fél teáskanál vizet adunk, majd belekeverjük. Ez az íróka. Habzsákba vagy zacskóba töltjük. A végét levágjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl nagy a lyuk rajta!
Az írókával rajzolunk, kontúrozunk. A terülőmázzal kitöltjük. Szükség szerint fogpiszkáloval kijavítjuk.
10-15 perc alatt megszárad.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »