Intelligens mákos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 90 g cukor
- 130 g rizsliszt (búzaliszttel is készíthető)
- 4 g sütőpor
- 100 g szemes mák
- 1 narancs reszelt héja
- csipet fahéj
- 100 g margarin
- 5 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.
A sárgájákhoz adjuk a cukrot, majd jól kihabosítjuk és az olvasztott, de nem folyós margarinnal habosra keverjük. Ezután a mákot, lisztet és a tejet hozzáadva, csomómentesre keverjük. Végül a fehérje habbal lazán összeforgatjuk.
A formába sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. A tészta híg, de így a jó.
170 fokon, légkeveréssel 1 órán át sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral szórva, tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Ezt a sütit gluténmentesen készítettem. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









