Intelligens mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 g cukor
- 130 g rizsliszt (búzaliszttel is készíthető)
- 4 g sütőpor
- 100 g szemes mák
- 1 narancs reszelt héja
- csipet fahéj
- 100 g margarin
- 5 dl tej
- csipet só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.
A sárgájákhoz adjuk a cukrot, majd jól kihabosítjuk és az olvasztott, de nem folyós margarinnal habosra keverjük. Ezután a mákot, lisztet és a tejet hozzáadva, csomómentesre keverjük. Végül a fehérje habbal lazán összeforgatjuk.
A formába sütőpapírt teszünk, belesimítjuk a tésztát. A tészta híg, de így a jó.
170 fokon, légkeveréssel 1 órán át sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.
Porcukorral szórva, tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Ezt a sütit gluténmentesen készítettem. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »